2011. szeptember 25., vasárnap

Tejszínes körteleves



4 nagy körte
2 dl víz
1/2 citrom
¼ kk gyömbér
3-4 db szegfűszeg
1 dl tejszín
1 tk. étkezési keményítő
2 ek. méz / cukor (ízlés szerint)
1-2 dkg mandulapehely

A körtét megmossuk, a magházat eltávolítjuk és leturmixoljuk a citromlével.
A vizet felforraljuk a szegfűszeggel  és gyömbérrel,  kicsit főzzük.
Hozzáadjuk a körtét és felforraljuk.
Az étkezési keményítőből és tejszínből  habarást  készítünk, csomómentesen elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez.
Langyosra hűtjük és belekeverjük a mézet, így jobban megőrzi a vitamin tartalmát.
1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
A mandulát kicsit megpirítjuk és tálalásnál a levesre szórjuk.
Volt néhány elfelejtett körte a hűtőben, ami már nyers fogyasztásra nem volt alkalmas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése