2011. szeptember 4., vasárnap

Kefires-zabos tönkölybúza kenyér




3 dl kefír  (nekem épp kaukázusi volt itthon)
½ dl tej
20 dkg teljes kiörlésű tönkölybúza liszt
10 dkg fehér tönkölybúza liszt
10 dkg extra sikértartalmú fehérliszt
10 dkg zabliszt (kávédarálón szoktam a pehelyből lisztet készíteni)
2 kis adagoló tengeri só
1 nagy adagoló cukor
2 kis adagoló szárított élesztő
2 nagy adagoló extraszűz olivaolaj
1 ek. szezámmag
1 ek. lenmag
A kefírt és a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk az olajat majd beleöntjük a gépbe.
 A lisztethez hozzáadjuk a sót, cukrot, szárított élesztőt, lenmagot, szezámmagot, összekeverjük és beöntjük a gépbe.
Alap programon (3 óra) sütjük.
(kis/nagy adagoló = kenyérsütőgéphez adott „kanál”)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése