Tegnap ez a recept
volt a Nosalty (egyik) ajánlata . Akkor még nem tudtam, hogy ilyen gyorsan sort kerítek az elkészítésére.:)
Legközelebb, mert lesz legközelebb:), nem hirtelen felindulásból készítem és többféle zöldséggel fogom
turbózni, de már nem fért volna több az edénybe, nagyobba pedig nem akartam
átrakni.
8 db burgonya (nálam kisebb)
2 ek. olívaolaj
2. nagy karika zeller eredetilag lilahagyma, de nem volt itthon
2 ek. tejföl (opcionális)
3. ek. reszelt juhsajt (opcionális)
A burgonyát meghámoztam, megmostam, majd kb. 2 mm felszeleteltem. A zellert megtisztítottam, megmostam és elnegyedeltem.
Egy tűzálló tálba beleállítottam a szeleteket. Az olívába elkevertem ízlés
szerinti sót és rálocsoltam a krumplira. Az egyik kommentelő írta, hogy le
szokta takarni fóliával, így én is letakartam . Hideg sütőbe tettem, majd
amikor felmelegedett visszavettem 180 C-ra. Kb. 45perc után levettem a fóliát,
akkor már kezdett megpirulni, rátettem a tejfölben elkevert sajtot és a tetejét
is megszórtam sajttal. Pirulásig sütöttem. Savanyúkáposztával ettük:)
Kivételesen nem égettem el, nem amiatt kapott tejfölös takarást:) |
Tetszik! :) Mutatós és finom lehet! :)
VálaszTörlésSzerettük:)
Törlés