Már hetek óta foglalkoztatott egy banános süti gondolata, főleg
mióta láttam hankkánál egy banánkrémes
verziót, de nem tudtam rászánni magam. Most, hogy bekapcsoltam a sütőt a lasagne-hoz, ha nem is sütit, de legalább egy gyors kekszet
sütöttem. A végén dölt el, hogy a mindenki kedvence csokoládés-mazsolás-mogyorós zabkeksznek lesz egy banános verziója.
30 dkg zabpehely
10 dkg mandula
10 dkg mazsola
3 dkg 90 % csokoládé
10 dkg puha vaj
1 tojás
8 dkg nádcukor
1 banán (nettó 10 dkg)
¼ kk.só
1 tk. szódabikarbóna
A zabpelyhet, mandulát ledaráltam, a csokit durvára vágtam.
A cukrot, tojást és a puha vajat kikevertem, hozzáadtam a banánt és
beledolgoztam a masszába. A száraz
anyagokat összekevertem, majd a masszával összedolgoztam. Elég lágy lett a
tészta. Nem volt időm megvárni, hogy nyújtható állapotba kerüljön és ki tudjam
szúrni, így diónyi adagokból golyókat formáltam és ellapítottam. A tepsit
kibéleltem sütőpapírral és 180 C-on kb. 7 perc alatt megsütöttem. 40 db keksz lett
Hű, én nagyon szeretném ezt a kekszet! De jobb lesz, ha csak fele adaggal próbálom ki, különben nagyon sokat ennék... :-D
VálaszTörlésA feléhez már érdemes hozzáfogni az egy tepsinyi mennyiség, de mi sokan vagyunk:)
Törlés