2012. szeptember 8., szombat

Ajándékok a kerttől 1.







10 megjegyzés:

  1. Jó lenne, ha nálunk is lennének ilyen ajándékok:) Nagyon szuper, sok finom termésetek lett, a sárga paradicsom milyen gyönyörű:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom, hogy nálatok nincs, ellenben gyönyörű fenyvesek és halban gazdag tavak vannak a környéketeken:) A fagy miatt nem is reménykedtünk, hogy ennyi minden lesz. A sárga paradicsomtól mindig idegenkedtem, pedig a sárgát, mint színt szeretem:)Hatalmasak lettek és finomak:)

      Törlés
  2. Csodálatos dolgok, frissen, üdén és vegyszermentesen! Fantasztikus felhozatal! Az a sárga paradicsom pedig fenséges! Képzelem milyen finom az íze...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A vegyszermentes nem mindenre igaz, de olyan, ami ÖKO gazdálkodásban is elfogadott. Sárga paradicsomot anya miatt ültetünk, mert neki a hagyományos "túl savas". Szép nagyok lettek és finomak:)

      Törlés
  3. Gyönyörűek, sajnos kertem nincs, csak virágos, de egy fűszerkertet már elképzeltem magamnak és tervezem is. Függőlegesen, mert kevés jó hely van, árnyékolnak a fák. A sárga paradicsom nekem is kedvencem. Anyósom termeli, neki van lila színű is. Jut eszembe, keresek Istengyalulta tök magot, és banánuborka magot. Régen anyukámmal termesztettük, azóta nem találkoztam velük és keresem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy rendes fűszeres kertet én is szeretnék jövőre. Lila paradicsomot még nem is láttam, nagyon klassz színes reggeliket lehetne vele készíteni:) Sajna nekünk nincs egyik fajta magunk se, sőt a tudatlanság okán, most hallottam róla először:)

      Törlés
    2. Akkor ha találok, Neked is küldök majd, lila paradicsomot is! A banán uborka világoszöld marad, és hosszában rovátkolt, roppanós marad savanyúságként is. Az Istengyalulta tököt pedig nem kell gyalulni, főzés közben szétesik csíkokra. Finom is.

      Törlés
    3. Köszönöm:), cserébe tudok küldeni porcsin magot:). Gondoltam villantok Neked egy oldalt,ahol vannak ilyen magok, de ahol volt mag, már lejárt a licit ideje, vagy felhozott olyan oldalakat is, ahol egyéb magok voltak, de az általad keresettek nem.

      Törlés
    4. Köszönöm! közben sokfelé találtam itt is porcsint, de a helyek miatt (utak széle)nem ehetőek. Az erdőben pedig nincs. Magot viszont majd gyűjtök róluk. Most (végre-végre felszabadulva az intenzív munkától), lehet, hogy egy nagyobb porcsingyűjtőútra indulok, valamelyik délután. Ki szeretném próbálni még egy-két receptben. Zsófi lányom adott egy tippet.

      Törlés
    5. Minden esetre én már szedtem magot, ha nem lenne, szólj!:)

      Törlés