2012. február 16., csütörtök

Müzli


Szeretem a műzlit, de a készen kapható verziókban nagyon sok hozzáadott anyag van, ami nem illik bele az egészséges táplálkozásról vallott nézeteimbe. Nagyon megörültem, amikor rábukkantam erre a receptre, de eddig nem került rá sor, mert a karácsonyi sütésből. csak mostanra kezdett kiürülni a ropogtatni való. A viszgák miatt az étkezés kicsit háttérbe szorult,  így most próbálom visszaállítani az egyensúlyt.

25 dkg zabpehely
1 dl méz
½ dl olaj (ez olivával készült)
8 dkg mogyoró
5 dkg mazsola
2 tk. fahéj
3 dkg 74%-os étcsokoládé

A zabpelyhet összekeverjük a mogyoróval és a fehéjjal. A mézet és az olajat összemelegítjük, ráöntjük a zabpehelyre és jól összekeverjük.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 170 C-on kb. 20 perc alatt megpirítjuk. A sütés alatt néha forgassuk meg.
Amikor kihűlt, összekeverjük a mazsolával és a durvára vágott csokival.
Kb.ennyi. Aztán tegyük el jól, mert nagyon gyorsan elcsipegetjük:)

2 megjegyzés: