Tegnap meg akartam nézni egy salátát Szendi Gábor-Mezei
Elmira Paleolit szakácskönyvében, közben belebotlottam a táplálkozásomból
méltatlanul kiszorult szezámkrém receptjébe. Bár
nagyon szeretem a vajas pirítóst, fokhagymásan vagy anélkül , attól függően
eszem reggelire egyik vagy másik verziót, hogy mi lesz a napi programom, de kell néha egy kis változatosság:) A szezámkrém elég
karakteres ízű, amin a citrom kicsit tompít, lehet érdemesebb kisebb mennyiséggel
kipróbálni.
"Szezámkrém
10 dkg őrölt szezámmag
1 feldarabolt gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
2-3 ek.citromlé
6 ek. víz
1 ek. petrezselyem (én nem tettem bele)
só ízlés szerint
Tegyük az őrölt szezámmagot, fokhagymát, olívaolajat,
citromlevet, vizet, sót és petrezselymet egy turmixgépbe, és turmixoljuk krémes
állagúvá.
Ezt a krémet a tengeri halfilé és paleo szendvicsekbe
egyaránt felhasználhatjuk"
Forrás:Szendi
Gábor-Mezei Elmira Paleolit szakácskönyv Szezámkrém 74.oldal
.
Szeretem...Neked pedig egészségedre!
VálaszTörlés:)
:))
TörlésEgyszer csináltam én is, azt hiszem egy kínai ételhez kellett. Ez a Tahini?
VálaszTörlésIgen, az a lánykori neve:)
Törlés