2013. február 5., kedd

Szezámkrém




Tegnap meg akartam nézni egy salátát Szendi Gábor-Mezei Elmira Paleolit szakácskönyvében, közben belebotlottam a táplálkozásomból méltatlanul kiszorult szezámkrém receptjébe.  Bár nagyon szeretem a vajas pirítóst, fokhagymásan vagy anélkül , attól függően eszem reggelire egyik vagy másik verziót,  hogy mi lesz a napi programom, de kell néha egy kis változatosság:) A szezámkrém elég karakteres ízű, amin a citrom kicsit tompít, lehet érdemesebb kisebb mennyiséggel kipróbálni.

"Szezámkrém
10 dkg őrölt szezámmag
1 feldarabolt gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
2-3 ek.citromlé
6 ek. víz
1 ek. petrezselyem (én nem tettem bele)
só ízlés szerint

Tegyük az őrölt szezámmagot, fokhagymát, olívaolajat, citromlevet, vizet, sót és petrezselymet egy turmixgépbe, és turmixoljuk krémes állagúvá.
Ezt a krémet a tengeri halfilé és paleo szendvicsekbe egyaránt felhasználhatjuk"
Forrás:Szendi Gábor-Mezei Elmira Paleolit szakácskönyv Szezámkrém 74.oldal

 .

4 megjegyzés: