Ha abból indulunk ki, hogy valami attól mediterrán, hogy
olívaolajat tartalmaz, akkor az én ételeim 98 %-a mediterrán:), mert amit nem vajban
főzök, azt olívában készítem. Akkor mi
is ez? Zöld fűszeres sült paradicsomkrém vagy mediterrán sült paradicsomkrém zöld
fűszerekkel?
A sült paradicsomra augusztusban kaptam rá, az első ilyen
szószt is akkor készítettem, de nem sikerült valamire való képet összehoznom, így elmaradt
a posztolása. De a minap, nagyobb mennyiségű isteni finom paradicsomhoz
jutottam, először be akartam főzni, végül arra jutottam, hogy nem áldozom fel a
jelent a jövőért:),
így aztán különböző nyárzáró vagy nyarat idéző finomságokat készítettem belőle:) A technológia rém
egyszerű.
Sült paradicsom
A paradicsomokat megmossuk, ha szükséges a szár körüli részt eltávolítjuk, kb.1 cm
szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben az olajat felmelegítjük, majd a paradicsomok
mindkét felét megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, illetve ízlés szerint fűszerezzük.
(Szerintem több fő részére is gyorsabb serpenyőben elkészíteni, mint tepsiben,
de úgy is lehet)
Sült paradicsomkrém
A megsült szeletekről
a héjat eltávolítjuk. Olajat melegítünk, beletesszük a sült paradicsom
szeleteket, kicsit összenyomkodjuk és besűrítjük. (Ha nem égettük el az olajat,
amiben a paradicsomokat sütöttük abban folytathatjuk a sűrítést) Fűszerezhetjük
fokhagymával, kakukkfűvel, csomborral, bazsalikommal, de csak sózva és borsozva
is finom:).
Én ezeket a bors kivételével mind tettem bele.
Ehetjük sült zöldségekkel, vagy tésztával. Én ma pirítóssal
ilyet reggeliztem.
Aztán az ebédhez továbbfejlesztettem, de arról holnap:)
Elájulok...és a paradicsomban végzem:)
VálaszTörlésNagyon szeretem én is, s bizony olvasva, és nézve a képeid (GYÖNYÖRŰEK a képek) a számban éreztem az ízét:)
Jó éjszakát!
Jajj, ne!:) Remélem, nem történik semmilyen tragédia a paradicsomban:)Köszönöm, kedves vagy. És, hogy ízlik? Jó éjt!
VálaszTörlésNagyon finom lehet! Egy úttal ,Nagyon boldog névnapot kivánok neked:))
VálaszTörlésFinom:) Nagyon kedves vagy, köszönöm:)
TörlésNekem is tetszik! Beiktatom míg még van hazai paradicsom.
VálaszTörlésÖrülök:) Szerintem is abból jó:)
TörlésEz nagyon vonzó! Nagyon tetszik, el is teszem jövőre, amikor érik a sok finom paradicsom a kertemben és remélem nem fogja a gomba megtámadni, mert állíthatok fel fóliasátrat. :-)) Köszi az ötletet! :-))
VálaszTörlésÖrülök:) Szerintem a gombás betegségek párás időben és sok eső után támadnak, legalábbis nálunk eddig így volt. A fóliasátor pedig pont ezt támogatja, de lehet, rosszul tudom.:)
TörlésHa valami csoda folytán igazi paradicsomhoz jutnék, biztosan elkészíteném, de sajna erre nem nagy az esély. Gyönyörű a színe és az a szelet kenyér annyira jól néz ki:)
VálaszTörlésSajnálom hogy nincs Nálatok igazi paradicsom:(. Ellenben vannak gyönyörű fenyők és tavak:). Már a róka is megmondta, semmi sem tökéletes:)
Törlés