2012. október 31., szerda

Blogkóstoló 5. Brokkolis-sárgarépás fasírt




választottam, gondolom, nem kell magyaráznom, hogy miért:)
Az alapanyagokon és a technológián is csak keveset változtattam, de  azért hasonlít a korábbi fasírtjaimra. 

1 brokkoli
1 nagy sárgarépa
1 nyers tojás + 2 főtt tojás(opcionális)
½-1 ek. zabpehely/liszt
1 (kicsi) vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
bors
borsikafű

A brokkolit rózsira szedjük, megmossuk, majd enyhény sós vízben közepesen puhára:) főzzük. Lecsepegtetjük és egy villával összetörjük.
A sárgarpát, megtisztítjuk, megmossuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Pár percig kevés vajon vagy olajon pároljuk, majdt a brokkolihoz adjuk.
A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük, majd a masszába keverjük.
Fűszerezzük, beletesszük a tojást (nyers) és jól összekeverjük. Majd a massza igényének megfelelő mennyiségű zabpelyhet vagy zsemlemorzsát belekeverjük.
2 tojást keményre főzünk (opcionális), apró daraboklra vágjuk és szintén a masszába keverjük.
Kis korongokat vagy golyókat formálunk , a tepsit kibéleljük sütőfóliával, a sütőt  előmelegítjük 180 C-ra és 10-15 perc alatt megsütjük.

Úgy látom ennek a fasírtnak az a sorsa, hogy nem készül róla használható fotó,  emiatt egy korábbi fasírtom fotóját használtam illusztrációként:)

2 megjegyzés:

  1. Kár, hogy nem sikerült fotózni, de kép nélkül is nagyon finomnak gondolom! :)

    VálaszTörlés
  2. Állítólag finom volt, mert én most nem nagyon érzem az ízeket:)

    VálaszTörlés