Minap Erdőkóstoló felhívta a figyelmünket, ha bodza és akác eltevésében gondolkodunk, igyekezni kell, mert lassan véget ér a virágzás. Gyorsan megnéztem mi a helyzet, de nálunk csak mutatóban vannak virágok, Ha már megnéztem, akkor egy palacsintára való mennyiséget szedtem is.
A tészta itt.
A virágról a szirmokat lecsippentjük és annyi virágnyi szirmot keverünk a tésztába, ahány palacsintát sütünk. Pici forró vajban megsütjük.
Az öntettel kicsit rá akartam erősíteni a bodzaízre és a hatóanyagra, de nélküle is finom.
2 virág
1 dl bodzaszörp
A hozzávalókat leturmixoljuk, kicsit állni hagyjuk, majd leszűrjük, ha szükséges pici mézet teszünk hozzá.
Remélem, tudok szedni akácot, mert azzal is finom a palacsinta:)
Milyen jó ötlet!!! Nagyon finom lehetett!!!
VálaszTörlésFinom! Mindenki szerette:)
TörlésSzeretjük a bodzát nagyon! Jó ötlet,ki fogom próbálni igy is:)
VálaszTörlésNyugodtan próbáld ki, ez nem egy megosztó étel:)
TörlésSzeretettel köszöntelek, azon alkalomból, hogy ezentúl gyakran vendégeskedem majd Nálad. Ugyanis innen fogok valami elképesztően finomat főzni! Nagy örömömre szolgál, hogy egy egészséges blogot kaptam!!! A férjem is díjazza majd, mert most fogott egy méregtelenítő kúrába. Akkor rajta, kóstolgassunk egymásnál! :-)
VálaszTörlésKedves gionetta, nagyon örülök, hogy a "véletlen" ide küldött. Remélem, sikerül valamit találnod, amiből "elképesztően finomat" tudsz főzni! Jó kóstolgatást!
VálaszTörlésMég sosem ettem bodzás palacsintát, de nagyon tetszik az ötlet:)
VálaszTörlésEzt a hiányosságot pótolni kell!:)
Törlés