Ma egy igazi csemegét hoztam:)
.
Általában minden
étel, növény, gyógymód ismertetése úgy kezdődik:” már a rómaiak is”, „a rómaiak
idejében is”.Bia többször hivatkozik Apicius szakácskönyvére, ma rákerestem.
Először egy oktatási segédanyagot
találtam, érdemes átfutni sok fotót
tartalmaz és rövid összefoglalót kapunk
pl. az akkori kenyérfajtákból, azok készítésről
és sok másról is.
Aztán tovább kerestem
és Apicius szakácskönyve pdf-ben:)
kép forrása
(Nem szoktam soha lementeni ezeket a gépemre, de ez olyan
csemege, hogy ott a helye). A magyar nyelvű receptek a 70. oldaltól kezdődnek.
Jó olvasgatást!
Köszönöm Bia
Már én is olvastam és hallottam Biánál, kérdezte a bordamagot, de ez szakácskönyv tényleg nagyon érdekes. eper tartósítást nézted? Nagyon tetszik!
VálaszTörlésIgen, átfutottam, de nekem az éppen aktuális baracktartósítás is tetszik. Pár darabon ki is fogom próbálni. A csalánt láttad?
VálaszTörlésMég csak belepillantottam, de majd átnézem alaposan. Köszi keres még ilyeneket!
Törlésakarom mondani keress...
VálaszTörlésRemélem, találok.
VálaszTörlés