A csalán gyűjtésnél szedtem útifüvet is, mert pár napja találtam rá receptet és izgatott, hogy milyen lesz, de végül nem készítettem el . A csalánt sem használtam fel mind a nagyon abszurd csütörtöki menühöz, így kezdenem kellett vele valamit, mert kidobni nem akartam. Ennek okán gondoltam egy újabb ételben kipróbálom és rögtön társítom az útifűvel. Nem voltam róla meggyőződve, hogy a rántottában gyakorlatilag nyersen maradó csalán nem szurkálja össze a nyelvemet, ezért kicsit meg akartam párolom. A chips úgy született, hogy párolódás helyett egyszerűen megsültek a levelek. Nem estem kétségbe, sóztam, borsoztam és megettem:)
2 tojás
5-6 zsenge útifű levél
2 spenót levél
1 kicsi újhagyma
kevés olívaolaj
só
pici reszelt parmezán
A leveleket megmostam lecsepegtettem és apróra vágtam. A tojásokat felvertem, reszeltem bele pici parmezánt, sóztam és forró olajban mindkét oldalát megsütöttem:) Fokhagymás pirítóssal finom volt. A csalános rántotta így később kerül kipróbálásra:)
itt ajánlottam az útifű recepteket is tartalmazó könyvet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése