2012. április 26., csütörtök

Medvehagymás zöldfasírt




Kicsit téliesítettem a korábbi spenótfasírtot.A fasírt készítésnél egy kevés borsópüré kimaradt, abból magamnak  csalános-utifüves főzeléket készítettem.  Érdekes, eddig bármilyen ételben ettem csalánt soha nem éreztem az ízét, de a borsópürében  nagyon határozottan előjött.

Hozzávalók:
1 bögre apró szemű zabpehely (2 dl)
kb. 12 dkg száraz borsó
8 medvehagyma levél
1 újhagyma( a zöldje is)
3-3,5 dl forró borsópüré
1 ek. olívaolaj
2 ek. füstölt sajt
4-5 ek. pirított napraforgómag
1 főtt tojás (ez opcionális)
bors

Elkészítés:
A borsót pár órára beáztatjuk. Az áztatóvizet leöntjük és szódabikarbónás vízben megfőzzük. ( Kevés vízben főzzük, püré állagúnak kell lennie.)
A zabpehelyhet a kezünkkel kicsit összetörjük és leforrázzuk a borsóval,  összekeverjük, állni hagyjuk, hogy magába szívja a nedvességet.
A hagymát, medvehagymát megmossuk, a nedvességet felitatjuk és apró darabokra vágjuk, majd masszához adjuk. Beletesszük a sajtot, olajat és a pestot. Sózzuk, borsozzuk, és jó alaposan összekeverjük.
A masszát elfelezzük. A főtt tojást  apró darabokra vágjuk és a massza egyik felével összedolgozzuk. .
 Villányi mennyiségből korongokat formálunk és napraforgómagba forgatjuk. (Elvben egészségesebb a natúr, de a pirított finomabbJ)
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C-ra és  kb.10-15 perc alatt megsütjük.
A megadott mennyiségből 16 korong lesz.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jó, csupa zöld minden:) Nálunk vegyes zöldséggel szeretik a zabpelyhes fasírtot, de nekem ez is nagyon tetszik. Natúran kizárt, hogy megenné a gyereksereg, de sütve biztosan.

    VálaszTörlés
  2. A vegyes zöldséges fasírtot én is szeretem és általában mindenki. Ez ízre kicsit hasonlított a falafelre, amit szintén szeretünk.

    VálaszTörlés